Yves a Viera Eychenne vinári a producenti vína z vlastnej pivnice reprezentuje tretiu generáciu rodiny Eychenne, juhofrancúzskych vinohradníkov.
Hospodárstvo Yvesa Eychenne známe pod názvom „Domaine de la Barthe“ sa nachádza v západnej časti mesta Beziers, jedného z najstarších miest vo Francúzsku. Vinice rodinného hospodárstva «Domaine de la Barthe» sú vysadené viacerými vznešenými odrodami viniča (Merlot, Syrah, Grenache, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Muskat d’Alexandrie), ktoré svojou jedinečnosťou dodávajú vínam špecifický charakter.
Vinice sa nachádzajú na svahoch známeho juhofrancúzskeho kanála „Canal du Midi”. Ich pôda odovzdáva vínam pestrú paletu vôní a rozmanitých chutí. Druhá časť viníc sa rozkladá pod antickým sídliskom nazývaným «Opidom d’Enserune» kde je zem vápenatá. Vinič sa v tomto kraji pestuje už tisícročia, od čias osídlenia Grékmi a Katarmi.
Zdedené vinohradnícke skúsenosti uplatňujeme už pri zbere úrody, kedy s veľkou pozornosťou sledujeme kvalitu dopestovaného hrozna. Hrozno oberáme v čase, keď dosahuje najvyšší stupeň zrelosti. Štedré slnko a suché podnebie Midi mu zaručujú vysokú prírodnú cukornatosť. Nepretržitý dozor počas kvasenia muštu, prísne dodržiavanie technologických postupov a dlhodobé macerovanie prebiehajú pod dohľadom vysokokvalifikovaného enologa, čo zaručuje vínu ušľachtilý charakter.
Naše vína, obdarované slnkom južného Francúzska, sa príjemne pijú, povznášajú myseľ a upevňujú priateľskú náladu za stolom.
Na zdravie, priatelia
Oblasť: Južne Francúzsko, Languedoc-Roussillon, Hérault - Béziers.
Pôvod: vápenitá terasa Vendres
Odroda: Syrah
Spracovanie hrozna: Veľký dôraz je venovaný kvalite a optimálnej zrelosť hrozna, hrozno je odstopkované. Kvasenie prebieha za neustálej kontrole teploty 22°-24°C,dlhodobá macerácia s matolinou približne 6 týždňov.
Charakteristika: krásna tmavo rubínová farba s modrými odtieňmi ku ktorej sa pripája charakteristická korenistá chuť s jemnou vôňou stredozemnej flóry, taníny sú jemne a vyvážené.
Alkohol: 14°obj.
Zostatkový cukor: 0,8 gr/L
Podávanie: pri teplote 15 – 16 °, víno sa výborne hodí k jedlám z jahňaciny a bravcovej panenky. Naše odporučenie bravčove rebierka na mede.
Fľašková zrelosť: 4-5 rokov, prijemne sa pije hneď po fľaškovaní.
Oblast: Južné Francúzsko, Languedoc-Roussillon, Hérault, Béziers
Odroda: Cabernet Sauvignon
Pôvod: Vápenité plató Beziers
Spracovanie hrozna: Mimoriadne veľká pozornosť je venovaná kvalite hrozna, čo je nesmierne dôležité pri tejto odrode, keďže dozrieva v neskorom období. Hrozno je zberane s optimálnou zrelosťou, odstopkovane. Kvasenie prebieha pri nízkej neustále kontrolovanej teploty 22° - 24°C, dlhodobá macerácia na matoline približne päť týždňov.
Charakteristika: Krásna tmavo sýta červená farba je sprevádzaná s podmanivými arómami lesných plodov, s výrazným dotykom černíc.V ústach nám zanechá lahodnú chuť čerešni a kávy.
Alkohol: 14°obj.
Zostatkovy cukor: 0,9g/l
Podávanie: Pri teplote 15–16 C° výborné sa hodí k jedlám z diviny, naše odporučenie mladý diviak resp. divoký zajac na vine.
Oblasť: Južne Francúzsko, Languedoc Roussillon, Hérault Béziers
Pôvod: Vápenité svahu Canal du Midi a Plato okolia Vendres
Odroda: 73 % Merlot a 27 % Syrah
Spracovanie: Pri zbere oboch odrôd je venovaná neobyčajná pozornosť optimálnej zrelosti hrozna, čo pri jeho spracovaní umožni dosiahnuť maximálne uvoľnenie aróm a optimálnu zrelosť taninou. Proces kvasenia pri oboch odrodách prebiehal separátne. Kvasenie pri nízkej, kontrolovanej teplote 22°-24° a dlhodobá macerácia s matolinou.
Charakteristika: Ako z názvu vyplýva, víno je súladom odrody Merlot, a Syrah. Očarí nás svojou sýtočervenou farbou s fialovými zábleskami a odhalí nám svoje arómy vanilky. V ústach zanecháva lahodný pocit, taníny sú jemné až zamatové s ľahkým empyreumatickým dotykom.
Alkohol: 14°obj.
Zostatkový cukor: 0,8 gr/l
Podávanie: pri teplote 15 °-16 ° je vhodným doplnkom k jedlám z tmavého mäsa, divine, ku kačici a k rôznym korenistým syrom
Fľašková zrelosť: 5 - 7 rokov
Oblasť: Južné Francúzsko,Languedoc-Roussillon,Hérault, Béziers
Pôvod: vápenité svahy (Canal du Midi).
Odroda: Merlot
Spracovanie: Hrozno je zberané pri maximálnej zrelosti, odstopkované. Kvasenie prebieha pri nízkej, kontrolovanej teplote 22°-24°.Klasická dlhodobá macerácia s matolinou približne 5 týždňov.
Charakteristika: Víno je charakteristické žiarivým tónom granátu. Jeho aróma prináša vôňu čerešni s príchuťou sušeného ovocia. Evokuje mäkkosť a zaoblený tvar.
Alkohol: 14° obj.
Zostatkový cukor: 0.8g/L
Podávanie: Pri teplote 15°-16°,výborné odprevádza jedla z hovädzieho mäsa na zelenine, kačice, pre svoju zaoblenosť je výhodný spoločník pri dennodennom stolovaní. Naše odporučenie, hovädzia kotleta.
Fľašková zrelosť: 4 - 6 rokov, prijemne sa pije hneď po nafľaškovaní.
Oblasť: Južné Francúzka, Languedoc Roussillon, Hérault Béziers
Pôvod: Vápenité plató okolia Vendres a vápenité svahy Oppidum d’Enserune
Odroda: Syrah / Syrah
Spracovanie: Mimoriadne veľká pozornosť a dôraz je kladený na kvalitu a optimálnu zrelosť hrozna. Kvasenie prebieha pri oboch odrodách separátne pri nízkej kontrolovanej teplote 22°-24°C, dlhodobá macerácia na matoline je približné šesť týždňov.
Charakteristika: Jej krvavočervená farba s fialovými zábleskami je v dokonalom súlade s arómami a predstavuje zrelú čerešňu. Sila tanínu zanecháva lahodný pocit. Táto cuvee je úspešným výsledkom práce vinohradníka a má predpoklad sľubného zrenia vo fľaške.
Alkohol: 14°obj.
Zostatkový cukor: 0,9 g/l
Podávanie: Pri teplote 15 – 16 ° výborné sa hodí k jedlám z diviny, naše odporučenie mladý diviak resp. divoký zajac na vine.
Fľašková zrelosť: 5 až 6 rokov.
Oblasť: Južne Francúzsko, Languedoc Roussillon, Hérault.
Odroda: Muscat d’Alexandrie
Pôvod: Vápenité svahy Oppidum d’Ensérune.
Spracovanie hrozna: Hrozno je zberané pri optimálnej zrelosti, nočným zberom. Prešovanie je uskutočňované s veľkou opatrnosťou a jemnosťou, čo zabezpečuje jasnú farbu muštu, odkalkovanie prebieha pri veľmi nízkej teplote, 6°C, a samotné kvasene pri stálej teplote, 13°C až 15°C.
Charakteristika: Suché biele víno žiari v zlatistých tónoch so zelenými zábleskami, ktoré sú dôkazom sviežosti. Jeho aróma pripomína lúku plnú medonosných bielych kvetou, zároveň náš očarí svojimi sviežimi kyselinkami.
Alkohol: 13°obj.
Zostatkový cukor: 0.9 g/l
Podávanie: odporúčame podávať pri teplote 10°-11°. Muškát je mimoriadne vhodný na aperitív a k jedlám z rýb a morských živočíchov.
Fľašková zrelosť: Podáva sa hneď po fľaškovaní, po zbere v skorej jari. Skladuje sa do 2 rokov.
Oblasť: Južné Francúzsko, Languedoc-Roussillon, Hérault
Pôvod: vápencové terasy okolia Vendres.
Odroda: Syrah
Spracovanie hrozna: hrozno je zberané mechanickým, nočným zberom s veľkým dôrazom na optimálnu zrelosť hrozna. Rose je získané metódou saignée, čo znamená, že mušt nie je lisovaný. Čistý mušt po odkalení (odkalenie prebieha pri veľmi nízkej teplote približné 6°) kvasí pri stálej teplote, 13°-15°.
Charakteristika: Víno má éterickú jemnú ružovú farbu. Rezonuje arómou lesných malín s pocitom dlhotrvajúcej sviežosti v ústach.
Alkohol: 13°obj.
Zostatkový cukor: 0,8gr /L
Podávanie: pri teplote 9°-10°,veľmi vhodné na podávanie aperitívu obzvlášť v letnom období, je výborným doplnkom studených predjedál. Naše odporučenie pre mladú generáciu je vhodné k rôznym druhom pizze.
Fľašková zrelosť: pije sa s pôžitkom už v skorej jari po zbere, odporúčame skladovať maximálne 2 roky.
Oblasť: Južné Francúzsko, Languedoc Rousillon, Herault
Odroda: Syrah 60 % Cabernet Sauvignon 40 %
Pôvod: vápenitá terasa Vendres a vápenité plató Beziers
Spracovanie: hrozna : pri oboch odrodách je mimoriadna dôležitosť venovaná kvalite hrozna a jeho optimálnej zrelosti pri zbere, hrozno je odstopkovane. Kvasenie prebieha pri ustálenej teplote, 22° až 24°C. Pri odrode Syraha je použitá metóda zohrievania matoliny, a pri oboch odrodách prebieha dlhodobá macerácia s matolinou približné 6 týždňov.
Charakteristika: Cuvée dvoch odrôd, Syrah so svojou rubínovou farbou zladená s Cabernet Sauvignon bohatým na arómy, spolu vytvárajú symfóniu chuti, ktoré zanechávajú v ústach lahodný pocit
Alkohol: 14°obj.
Zostatkový cukor: 0,8 gr/l
Podávanie: Pri teplote 15–16 C° výborné sa hodí k jedlám z diviny, naše odporučenie mladý diviak resp. divoký zajac na vine.
Fľašková zrelosť: 2 až 6 rokov
Charakteristika: Zostanete skoro prekvapeni s velkou paletou arom ako su ceresne, cierne ribezle, reglisse a tabak.
Spracovanie: hrozno plne juzneho slnka je zberané v maximálnej zrelosti a odstopkované. Kvasenie prebieha pri kontrolovanej teplote s kazdodennymi remontaze a delestaze. Dlhodoba maceracia na motoline byva 4 az 5 tyzdnov.
Pôvod: vapenite svahy Canal du Midi a vapenite plato Béziers
Odroda: Cabernet-‐Sauvignon / Merlot
Alkohol: 14°
Zostatkový cukor: 0,8 g/L
Podávanie: pri teplote 15°C – 16°C, je vhodne k jedlam z diviny, nase
doporucenie, hovadzie file s omackou Perigueux
Flašková zrelosť: od 3 rokov az do 10 rokov
Máme výhradné zastúpenie francúzskej kozmetiky od roku 1997. Zabezpečujeme distribúciu, školenia a konzultácie pre profesionálov - kozmetické salóny.
0905 829 440
0905 385 620